Kleurplaten Valentijn

Valentijnsdag 14 februari is de dag van de liefde. Geliefden geven die dag extra aandacht aan elkaar en geven elkaar dikwijls cadeautjes. Rode rozen, hartjes en woorden als 'ik hou van je' duiken die dag veel op. Kleurplaten voor Valentijn zijn een goed middel om op school rond dit  thema te werken. De kleurplaten kan je gebruiken om de leerstof mee aan te brengen of om de leerstof achteraf mee te verwerken. Met de kleurplaten rond het thema Valentijn kan je thema’s als verliefdheid,  liefde, homoseksualiteit, hartjes, huwelijk, … aanbrengen. Naast inhoudelijk kan je met onze Valentijn kleurplaten en knutselwerkjes ook creatief aan de slag tijdens de les crea.


Afbeeldingen - Kleurplaten Valentijn


Sleutelwoorden:Valentijn, 14 februari, liefde, geliefden, Valentijnsdag, hartje, hartjes, hart,

'Valentijn'

Valentijn of Valentijnsdag valt op 14 februari, en is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bloemen, cadeautjes of kaarten.
De 14e februari is de naamdag van de heilige Valentijn.
Volgens een legende was Valentijn een bisschop die geliefden liet huwen, terwijl ze dit niet mochten van de Romeinse wet.
Hij vond de liefde zwaarder wegen dan de wetten.
Omdat hij deze wetten overtrad, en de Romeinse keizer Claudius II probeerde te bekeren tot het Christendom, werd hij gedood (de 14e februari).
Tegenwoordig is Valentijn de dag van de liefde en een groot commercieel succes, waar veel cadeauwinkels, bloemenwinkels,... van profiteren.

Op onze site vind je een grote verzameling kleurplaten, prenten, foto's en knutselwerkjes.
Alles is ingedeeld in thema's die veel voorkomen in het lager / primair onderwijs.
De kleurplaten zijn dan ook bijzonder geschikt om het hele jaar door op school te gebruiken.


Copyright schoolplaten.com