Valentijn

Valentijnsdag 14 februari is de dag van de liefde. Geliefden geven die dag extra aandacht aan elkaar en geven elkaar dikwijls cadeautjes. Rode rozen, hartjes en woorden als 'ik hou van je' duiken die dag veel op. Kleurplaten voor Valentijn zijn een goed middel om op school rond dit  thema te werken. De kleurplaten kan je gebruiken om de leerstof mee aan te brengen of om de leerstof achteraf mee te verwerken. Met de kleurplaten rond het thema Valentijn kan je thema’s als verliefdheid,  liefde, homoseksualiteit, hartjes, huwelijk, … aanbrengen. Naast inhoudelijk kan je met onze Valentijn kleurplaten en knutselwerkjes ook creatief aan de slag tijdens de les crea.


Afbeeldingen - Kleurplaten Valentijn

Sleutelwoorden:Valentijn, 14 februari, liefde, geliefden, Valentijnsdag, hartje, hartjes, hart,

'Valentijn'

Valentijn of Valentijnsdag valt op 14 februari, en is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bloemen, cadeautjes of kaarten.
De 14e februari is de naamdag van de heilige Valentijn.
Volgens een legende was Valentijn een bisschop die geliefden liet huwen, terwijl ze dit niet mochten van de Romeinse wet.
Hij vond de liefde zwaarder wegen dan de wetten.
Omdat hij deze wetten overtrad, en de Romeinse keizer Claudius II probeerde te bekeren tot het Christendom, werd hij gedood (de 14e februari).
Tegenwoordig is Valentijn de dag van de liefde en een groot commercieel succes, waar veel cadeauwinkels, bloemenwinkels,... van profiteren.

Educatieve afbeeldingen en puzzelgeneratoren

Ontdek onze uitgebreide collectie educatieve bronnen, met een diverse reeks educatieve afbeeldingen, waaronder kleurplaten, foto's en boeiende knutselwerkjes. Elk item is zorgvuldig gecategoriseerd in thema's die aansluiten bij de normen van het basisonderwijs.
Onze educatieve afbeeldingen kunnen het hele jaar door op scholen gebruikt worden, om creativiteit te stimuleren en leerervaringen te versterken. Bovendien bieden we een reeks interactieve puzzelmakers aan, zoals kruiswoordpuzzelgeneratoren en woordzoekermakers. Deze tools dienen als hulpmiddelen voor leraren en ouders, en stellen hen in staat om de leerreis te verrijken en leerlingen op een betekenisvolle manier te betrekken.


Copyright schoolplaten.com