Sinterklaas

Sinterklaas of Sint Nicolaas is de hoofdfiguur van het jaarlijkse kinderfeest dat op 5 en 6 december wordt gevierd. Samen met Zwarte Piet komt hij op zijn stoomboot van Spanje, waarbij de kinderen hem verwelkomen met Sinterklaas liedjes. Kinderen kunnen ook kleurplaten maken van de Sint, Zwarte Piet en de stoomboot om de klas te versieren.Sinterklaas en zijn helper Zwarte Piet komen volgens de overlevering door de schoorsteen naar binnen, om er geschenkjes te brengen voor de kinderen die er wonen.Tegenwoordig zijn er dikwijls meerdere Zwarte Pieten, die de Sint helpen. Met onze kleurplaten en knutselwerkjes kan je het thema van Sinterklaas aanbrengen of verwerken.

Afbeeldingen - Kleurplaten Sinterklaas

Sleutelwoorden:Sinterklaas, Sint Maarten, heilige sint,

'Sinterklaas'

De traditie van het Sinterklaasfeest gaat terug tot Nicolaas van Myra, een bisschop die stierf op 6 december 342.( De naamdag van Sint Nicolaas is 6 december. )
Nicolaas van Myra wordt verschillende wonderen toegeschreven, waarvan sommige verband houden met de Sinterklaas traditie zoals wij die kennen.
De kleding die Sinterklaas draagt zoals de mantel, de mijter en de ring, is duidelijk afgeleid van de kleding van een bisschop.

Educatieve afbeeldingen en puzzelgeneratoren

Ontdek onze uitgebreide collectie educatieve bronnen, met een diverse reeks educatieve afbeeldingen, waaronder kleurplaten, foto's en boeiende knutselwerkjes. Elk item is zorgvuldig gecategoriseerd in thema's die aansluiten bij de normen van het basisonderwijs.
Onze educatieve afbeeldingen kunnen het hele jaar door op scholen gebruikt worden, om creativiteit te stimuleren en leerervaringen te versterken. Bovendien bieden we een reeks interactieve puzzelmakers aan, zoals kruiswoordpuzzelgeneratoren en woordzoekermakers. Deze tools dienen als hulpmiddelen voor leraren en ouders, en stellen hen in staat om de leerreis te verrijken en leerlingen op een betekenisvolle manier te betrekken.


Copyright schoolplaten.com