Kledij

Op deze pagina vind je kleurplaten van kleding. Mooi aankleden is een kunst. Dus wat is een betere manier om hierover te leren dan met deze kleurplaten. Kinderen aankleden is soms een strijd. Ze snappen niet altijd waarom ze een t-shirt zouden moeten dragen in plaats van een aardappelzak... Met deze afbeeldingen kun je ze een breed scala aan kledijopties laten zien. Help hen zich mooi te kleden, en leer ze ondertussen ook over kleding of bijvoorbeeld over de geschiedenis van kledij. Dankzij deze kleurplaten zullen ze er veel plezier aan beleven en hun tekenvaardigheid aanscherpen.

Afbeeldingen - Kleurplaten Kledij

Sleutelwoorden:Kledij, Kledij, kleren, kleding,

'Kledij'

Kledij (of kleding, kleren), is lichaamsbedekking voor mensen.
In de eerste plaats dient kledij voor warmte, maar er zijn ook nog veel andere redenen voor het dragen van kleding:
- bescherming bij bepaalde beroepen
- herkenbaar maken van het uitoefenen van een beroep
- uitdrukken van status
- het aantrekkelijk over komen
- het verhullen van lichaamsdelen
- zich onderscheiden
- voldoen aan de verwachtingen
Toen onze voorouders van warmere streken naar koudere streken emigreerden, hadden ze meer materialen nodig om zich te kleden.
Zeer waarschijnlijk waren dit bijproducten van de jacht op voedsel ( zoals dierenhuiden), of gedroogde planten (zoals grassen).
Met de ontwikkeling van de landbouw kwamen meer producten ter beschikking voor kleding. Men had leer en wol van de dieren,
en bv katoen en linnen van planten.
In de afgelopen eeuw heeft men vezels van kunststoffen ontwikkeld, die men voor kleding gebruikt.
Het maken van kledij heeft zich ontwikkeld van gebruik voor eigen familie, naar grootschalige productie.

Educatieve afbeeldingen en puzzelgeneratoren

Ontdek onze uitgebreide collectie educatieve bronnen, met een diverse reeks educatieve afbeeldingen, waaronder kleurplaten, foto's en boeiende knutselwerkjes. Elk item is zorgvuldig gecategoriseerd in thema's die aansluiten bij de normen van het basisonderwijs.
Onze educatieve afbeeldingen kunnen het hele jaar door op scholen gebruikt worden, om creativiteit te stimuleren en leerervaringen te versterken. Bovendien bieden we een reeks interactieve puzzelmakers aan, zoals kruiswoordpuzzelgeneratoren en woordzoekermakers. Deze tools dienen als hulpmiddelen voor leraren en ouders, en stellen hen in staat om de leerreis te verrijken en leerlingen op een betekenisvolle manier te betrekken.


Copyright schoolplaten.com