Carnaval

Foto's over maskers, feest vieren, zich verkleden, ... Kinderen leren over carnaval met deze foto's.

Afbeeldingen - Foto's Carnaval
  • Maskers 0

Sleutelwoorden:Carnaval, verkleden, maskers, carnaalsfeest, confetti, slingers, stoet, carnavalsstoet,
carnival

'Carnaval'

Deze kleurplaten een goed middel om op school rond het thema carnaval te werken. Je kan er de leerstof mee aanbrengen of de leerstof er achteraf mee verwerken. Door dat kinderen houden van eenvoudige, duidelijke visuele voorstellingen zijn de kleurplaten daar zeer geschikt voor.

Met de carnaval kleurplaten kan je werken rond thema's als verkleden, maskers, feest vieren & vasten

De kleurplaten en knutselwerkjes rond carnaval zijn ook ideaal om creatief aan de slag te gaan. Zo wordt de fijne motoriek en de fantasie bevorderd.

Carnaval is oorspronkelijk een katholiek feest, dat gevierd wordt tijdens de drie dagen voor Aswoensdag.
Volgens de traditie duurt carnaval van zondag tot dinsdagavond (Vastenavond). Om middernacht vangt dan de vastentijd van 40 dagen aan, die duurt tot Pasen.
Oorspronkelijk was carnaval een eetfestijn, waar men zich een laatste maal kon te buiten gaan, voor de vastentijd begon.
Tegenwoordig wordt carnaval in zeer veel landen uitbundig gevierd.
Het Carnaval in Rio de Janeiro is een van de bekendste feesten, met een wereldberoemde carnavalsparade.

Educatieve afbeeldingen en puzzelgeneratoren

Ontdek onze uitgebreide collectie educatieve bronnen, met een diverse reeks educatieve afbeeldingen, waaronder kleurplaten, foto's en boeiende knutselwerkjes. Elk item is zorgvuldig gecategoriseerd in thema's die aansluiten bij de normen van het basisonderwijs.
Onze educatieve afbeeldingen kunnen het hele jaar door op scholen gebruikt worden, om creativiteit te stimuleren en leerervaringen te versterken. Bovendien bieden we een reeks interactieve puzzelmakers aan, zoals kruiswoordpuzzelgeneratoren en woordzoekermakers. Deze tools dienen als hulpmiddelen voor leraren en ouders, en stellen hen in staat om de leerreis te verrijken en leerlingen op een betekenisvolle manier te betrekken.


Copyright schoolplaten.com