Pasen

De paashaas, de paasklokken, ... met onze gekleurde afbeeldingen leer je op een leuke manier over Pasen.

Afbeeldingen - Afbeeldingen Pasen

Sleutelwoorden:Pasen, Pasen, paashaas, paaskuiken, kleurplaten Pasen, knutselen Pasen,

'Pasen'

Pasen is het belangrijkste Christelijke feest. Men viert dan de verrijzenis van Jezus.
Voor veel mensen is Pasen ondertussen een feestdag geworden die los staat van het Geloof.
Dikwijls gaan kinderen op Pasen paaseieren rapen, en is er sprake van de paasklokken en de paashaas.
Pasen duurt twee dagen en wordt gevierd op een zondag en maandag.
Beide dagen noemt men afzonderlijk ook Paaszondag en Paasmaandag of Eerste en Tweede Paasdag.

Pasen

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. Pasen duurt twee dagen en wordt gevierd op een zondag en maandag. Beide dagen worden wel afzonderlijk eerste en tweede paasdag of paaszondag en paasmaandag genoemd. Het christelijke Pasen verwijst ook naar de vijftig dagen durende periode van het kerkelijke jaar vanaf het paasfeest tot Pinksteren.[1] De periode van het paasfeest tot Hemelvaartsdag[2] duurt veertig dagen. Katholieken mogen gedurende de vijftig dagen durende periode hun jaarlijkse paasplicht vervullen.Educatieve afbeeldingen en puzzelgeneratoren

Ontdek onze uitgebreide collectie educatieve bronnen, met een diverse reeks educatieve afbeeldingen, waaronder kleurplaten, foto's en boeiende knutselwerkjes. Elk item is zorgvuldig gecategoriseerd in thema's die aansluiten bij de normen van het basisonderwijs.
Onze educatieve afbeeldingen kunnen het hele jaar door op scholen gebruikt worden, om creativiteit te stimuleren en leerervaringen te versterken. Bovendien bieden we een reeks interactieve puzzelmakers aan, zoals kruiswoordpuzzelgeneratoren en woordzoekermakers. Deze tools dienen als hulpmiddelen voor leraren en ouders, en stellen hen in staat om de leerreis te verrijken en leerlingen op een betekenisvolle manier te betrekken.


Copyright schoolplaten.com